Ekmek Çeşitleri
En doğal organik ekmek seçeneklerini sizler için ekşi mayalı ve soğuk fermantasyon yöntemiyle 4 günlük uzun bir üretim süreciyle hazırlıyoruz. Ekmeklerimiz organik tarımla yetiştirilen tahıllardan, kendi değirmenimizde, kalite kriterlerimize uygun olarak mayalanmış, yoğrulmuş, dinlendirilmiş ve paketlenmiştir.
Organik Ekmek
Bazı organik ekmek seçeneklerimiz: Artisan Siyez Ekmek, Artisan Tambuğday Ekmek, Bol Tahıllı Ekmek, Çavdarlı Ekmek, Çavdarlı Tost Ekmeği, Karabuğday Ekmeği (Vegan), Cevizli Karabuğday Ekmek, Mısır Ekmeği, Ramazan Pidesi, Siyez Balina Ekmeği, Ekşi Maya Ekmek, Siyez Cevizli Ekmek, Siyez Köy Ekmeği.
Ekşi Mayalı Ekmek
Ekotime lezzetini Türkiye’deki tüm organik tutkunu mutfakseverlere duyuran ürünlerimiz şüphesiz özenle ve kaliteden asla taviz vermeden hazırladığımız ekmeklerimizdir. Ekşi mayalı ekmek siparişleriniz için onlarca çeşit arasından seçiminizi yaparak sipariş verebilirsiniz.
Ekşi Maya Nedir?
Ekşi maya, un ve suyun belirli zamanlarda karıştırılarak bakteri ve mayaların doğal fermantasyonu (Mayalanma) sonucu oluşan doğal bir mayadır. Ekmek yapımı için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. İçerisinde birçok aktif bakteri ve maya kültürü bulundurur. Mayanın ekşiliği ise mayanın cinsine, hangi sıcaklıkta ne kadar sürede mayalandırıldığına göre değişir.