1-TAM BUĞDAY LAVAŞ
- Lavaş ekmeği lezzetinden vazgeçemeyen için ideal bir üründür. Tam buğday unundan yapılmış olup besleyici ve hijyeniktir.
Tam tane buğdaylarla üretilen Tam Buğday Lavaş, tam taneden gelen tüm vitamin ve mineral zenginliğini içinde barındırır.
2-KATMER ZEYTİNYAĞLI
Katmer, Orta Asya yemek kültüründen türemiş hamurun çok ince bir şekilde açılıp arasına yörelere göre farklılık göstermek suretiyle yağ, fıstık, tahin veya farklı birçok şey konularak yapılan bir hamur işidir. Hamur işi seven insanların oldukça fazla olduğu bizim coğrafyamızda, bu tür gıdalar beğenilerek tüketilmektedirler.
Katmer, Türk mutfağında ve Orta Asya’da yaygın olarak yapılan, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin ya da antep fıstığı konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir.
3-TAM BUĞDAY YUFKA
GLUTEN İÇERİR.
Ürünlerimizin yapımında kullanılan tüm hammaddeler organik tarıma uygun şekilde üretilmiştir. Tüm ürünler organik sertifikalıdır.
4-YUFKA
Türk mutfağında baklava, börek gibi tatlı veya tuzlu hamur işlerinin yapımında kullanılan, ince açma hamur.
5-SİYEZ YUFKA
2n=14 kromozom sayısı ile genetik olarak en basit buğday çeşidi olan siyez, bulguru ile sağlıklı yemeklerin yanı sıra siyez unu ile ekmekler ve pek çeşitli hamur işleri yapılıyor. Pirinç yerine siyez bulguru benzer biçimde, kullanımı artan bir tercihe dönüşüyor.
- Siyez, posa/lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır.
- Üstelik, karbonhidrat değeri düşük, protein değeri ise, yüksektir.
- B1 vitaminleri, açısından zengindir.
- İçerdiği folik asitten dolayı, çok önemli bir gıda maddesidir.
- Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.
6-KURU YUFKA EKMEK
Tam buğday unu, tuz ve su karışımı ile elde edilmektedir. Kuru yufka Osmanlı İmparatorluğu mutfağının mirası olarak bu devletin eski toprakları üzerinde yer alan birçok ülkenin mutfağında bulunur.
- Kalite un kullanılarak
üretilen yufkalarımız; un, su ve tuz karışımından hazırlanır. Hiçbir katkı
maddesi içermez.
- Kuru yufkanın glisemik indeksi ekmeye göre daha düşük olduğu için sağlıklı karbonhidratlar içerir. Uzun süre tokluk hissi verir.
7-BAGET EKMEK SADE-SUSAMLI
- Sade ve susamlı olmak üzeri 2 tür bagetimiz bulunmaktadır. Her iki çeşidimizde Tam buğday unu, tuz, su, ve ekşi maya ile elde edilir. Suamlı bagette ek olarak susam ilave edilmektedir.
- Kabukları çıtır çıtır, içi yumuşaktır. İstenildiğinde kepekli, çavdarlı ve diğer çeşitlerde yapılabilir.
- Baget ekmeği ile kendinize sağlıklı, pratik ve lezzetli bir öğün hazırlayabilir, arkadaş davetlerinizde aperatif ikramlarla sohbetlerinize nefis tatlar eşliğinde devam edebilirsiniz. Ekmekle hazırlayacağınız protein ve vitamin değeri yüksek öğünlerle gün boyu sağlıklı ve zinde kalabilirsiniz.
8-MİNİ SANDVİÇ EKMEĞİ PİTA 5Lİ
- Pita ekmeklerimizin içinde;
- Tam buğday unu, buğday unu, tuz, su, ekşi maya ve zeytinyağı vardır. Özelliği mini boylarda olmasıdır.
9-PİDE
Pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olan yassı bir ekmek çeşididir.
10-BİLİK – KARE BİLİK
Buğday unu, tam
buğday unu, zeytinyağı, yumurta, ekşi maya, tuz, su, çörek otu ile yapılan
ekmek ile poğaça arasında tadı olan, üzerine çörek otu serpiştirilen simit
biçiminde yapılmış çörek, ekmek.
11-PANİNİ
Panini ekmek tost yapımında kullanılan, ince dış yüzeye sahip, yumuşacık bir ekmektir. Her türlü yemeğin yanında gidebilecek hafif ve lezzetli bir ekmektir.
12-HAMBURGER EKMEĞİ
Organik undan ve ekşi mayadan yapılan hamburger ekmeğini güvenle tüketebilirsiniz.
13-SİMİT /YARİ PİŞMİŞ SİMİT
14- KURABİYE
15-KARABUĞDAYLI KURABİYE
16-SİYEZ KURABİYE
17-GALETA SUSAMLI-SADE-ÇEKİRDEKLİ