KETEN TOHUMU
- Uzun süreli tokluk sağlayan bir ürün olmasının yanı sıra vücuttaki zararlı maddeleri de yok ediyor.
- İçerisinde bulunan sabit yağlar insan vücudundaki zararlı yağları yok ederek kilo kaybına yardımcı olur.
- Yüksek kolesterolü dengeler. Bol miktarda OMEGA3 ve OMEGA6 bulundurduğundan.
- OMEGA3 yağ asitleri gözdeki hasarlı sinirlerin neden olduğu biz göz hastalığı olan makülerdejenerasyon riskini azaltır.
- Yüksek lif kaynağıdır.
- Antioksidan bakımından zengindir ve kanseri önlemeye yardımcı olur.
- Kalp hastalıklarına iyi gelir.
- Diyabeti tedavi eder.
- KETEN TOHUMU, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir.
- PROTEİN KAYNAĞIDIR.
- GLUTEN İÇERMEZ.
SODYUMBİKARBONAT
Sodyum bikarbonatın yemek pişirmede kullanımı genellikle kabartma tozu halinde olur. Mayalanma maddesi olarak da bilinen sodyum bikarbonat hamurda karbondioksiti serbest bıraktığından hamurun genişlemesine sebep olur. Severek tükettiğimiz kek, ekmek tarzı besinlerin çoğunda bulunup, tahılı oluşturmasıyla bilinir.
EKŞİ MAYA
· Ekşi maya, eski bir ekmek mayası şeklidir. Hamurun mayalanması için ticari fırıncı mayası yerine doğal olarak unda bulunan yabani maya ve laktik asit bakterilerinin bir karışımına dayanır.
· Ekşi maya ekmeği diğer ekmeklerden daha yüksek düzeyde folat ve antioksidan içerir. Ayrıca, daha düşük fitat seviyeleri vücudunuzun besinleri daha iyi emmesini sağlar
· Ekşi mayalı ekmek daha az miktarda glüten içerir, prebiyotik ve probiyotik benzeri özellikleri sindirimi düzeltmeye yardımcı olabilir..
· Ekşi maya ile mayalanmış ekmek, daha iyi kan şekeri kontrolü ve artırılmış insülin duyarlılığına olanak tanıyan değişiklikler üretir.
YULAF
Kan şekerini düşürür.Bedensel ve ruhsal yorgunlukları giderir. Bedeni rahatlatır.Stres altında zayıflayan sinir sistemini destekler ve güçlendirir.
Yulaf en sağlıklı tahıl çeşitlerinden biridir. Glüten içermeyen yulaf vücut için elzem vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındırır. Bu faydaların başında kilo verme, kan şekeri seviyelerini dengeleme ve kalp hastalıkları riskini azaltmadır.
- ZENGİN BESİN İÇERİĞİ: Yulaf güçlü karbonhidrat ve lif kaynağıdır. Ayrıca diğer tahıllara göre çok daha fazla protein ve yağ içerir. Yulaf vitamin, mineral ve bitkisel antioksidan bileşenler açısından da zengindir.
- ANTİOKSİDAN AÇISINDAN GÜÇLÜ BİR TAHILDIR: Yulaf, faydalı bitkisel bileşenlerden olan polifenoller ve antioksidanlar açısından kuvvetli yiyeceklerdendir. Bu antioksidanlar arasından en çok dikkat çeken neredeyse sadece yulafta bulunan avenanthramide antioksidanlarıdır.
- YULAF KUVVETLİ TOKLUK HİSSİ YARATIR VE KİLO VERMEYE YARDIMCI OLABİLİR:Yulaf lapası sadece lezzetli bir kahvaltı değildir ayrıca doyurucu bir kahvaltıdır. Sizi tok tutacak yiyecekler tüketmek fazladan kalori alımı yapmanızı engelleyebilir ve bu sayede kilo almaktan kurtulup kilo vermeye başlayabilirsiniz.