ARTİSAN NEDİR ?
Artisan Ekmeğin birden fazla tanımı mevcuttur. Bu tanımların çoğunluğu ev yapımı, el yapımı, küçük miktarlarda üretim, koruyucu gibi katkı malzemelerinin katılmaması, geleneksel tekniklerin kullanılması gibi ifadeleri barındırmaktadır.Artisan, sözlük anlamı olarak sanatkar tarafından yapılan ya da özel bir ustalık gerektiren faaliyetleri ifade etmektedir.
ARTİSAN SİYEZ EKMEK:
SİYEZ:Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilen siyez buğdayı, 14 kromozom sayısıyla genetik olarak dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak biliniyor. Geçmişi yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayanan ve dağlık arazilerde yetiştirilen siyez buğdayı, günümüz buğdayının atası kabul ediliyor.
Yüksek protein içeriği ile metabolizmayı hızlandırır. Kabızlık şikayeti olanlar siyezi yüksek lif ve posa(genel tabirle yiyeceklerin sindirilmeyen kısımlarına verilen isimdir.) içermesi nedeni ile tercih edebilirler.
GDO içermez.
Siyez yabanıl ve genetiği ile oynanmamış bir buğday türü olduğundan kendi savunma sistemi çökmemiştir. Yani arazide kendine bulaşan hastalık ve zararlılara karşı kendi savunma sistemi vardır. Bu durum siyez buğdayı yetiştirilirken kimyasal ilaç kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırır.
ARTİSAN TAM BUĞDAY EKMEK:
Besin değeri oldukça yüksektir. Zengin bir lif kaynağı olan tam buğday ekmeği, sindirimi kolaylaştırır ve daha uzun süre tok kalınmasına yardımcı olur.
SARI SOMUN EKMEK:
Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir, tokluk hissi verir.Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.
GLUTEN İÇERİR.