- - içindeGenel, Uncategorized

TOST EKMEK

  • Buğday unu, tuz , su ve ekşi maya ile elde edilir.
  • Buğday Unu; ismi itibariyle buğdayın dövülmesi sonucu elde edilen undur.
  • Lif oranı yüksektir. Lif değerinin yüksek olmasının yanı sıra bireyler daha az dilim ekmek yiyerek daha uzun süre tok kalacaklardır. Nişasta ve gluten yönünden zengindir.
  • GLUTEN İÇERİR.
  • DİPNOT: Beyaz undan işleme ve ayırma işlemleri esnasında insan bünyesine faydalı olan bir çok unsur (kepek, ruşeym) ayrıca satılmak üzere çıkarılır, ve uzmanların zararlı olarak nitelendirdiği (koruyucu, beyazlatıcı, raf ömrü arttırıcı) gibi bir çok katkı eklenir. Tam buğday unu ise buğdayın saf hali ile öğütülüp çuvallanması ile elde edilen tamamen doğal ve faydalı bir undur.

TAM BUĞDAY TOST EKMEĞİ

Tam buğday unu, Buğday unu, tuz , su ve ekşi maya ile elde edilir.Tam buğday unu içeriğinde kepek, rüşeym ve protein gibi besin öğeleri yüksek oranda bulunmaktadır. Potasyum, kalsiyum ve  B vitaminlerince zengindir.

ÇAVDARLI TOST EKMEK

  • Çavdar unu, tuz, su ve ekşi maya ile elde edilir.
  • Soğuğa en dayanıklı tahıl olan çavdar yüksek yerleri, gevşek ve kumlu toprakları sever.
  • Çavdar unu: İnce bağırsaktan daha kolay geçen ve lifli yapısından dolayı bağırsak sağlığı için birebirdir. Özellikle ev yapımı keklerinizde bolca meyveyle beraber kullanırsanız son derece besleyici kekler elde edebilirsiniz.
  • Lif oranı yüksektir. Çavdarda, çok faydalı olan selenium, magnezyum, mangenez, fosfor mineralleri bulunmaktadır. 
  • Çavdar ekmeği lif açısından zengindir, böylece sindirim sağlığını iyileştirir. İşlenmiş tahıllarda (beyaz ekmek unu gibi) lifin büyük bir kısmı ayrılır. Çavdar ekmeğinde ise durum tersinedir. Bu sayede kolesterol riski ve yağın karın bölgesi etrafında yoğunlaşma riski azalır.

SİYEZ TOST EKMEK

  • Genetiği değiştirilmemiş tek buğday olan siyez buğdayı unu ve ekşi maya ile  sogukfermatasyon uygulanarak yoğurulup pişirilen nefis ve sağlıklı ekmektir.Anadolu topraklarında yetişen Siyez buğdayı “buğday türlerinin atası” olarak anılan, genetik yapısı değişmemiş doğal bir antik tahıldır.
  • Siyez buğdayı yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. Bu özelliğiyle vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur.
  • Posa/lif yönünden zengin içeriğiyle sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Siyez buğdayı protein değeri yüksek bir tahıldır. Bileşiminde ayrıca B vitamini ve folik asit içermektedir.
  • SİYEZ EKMEĞİNİN İCİ HAFİF NEMLİDİR NORMALDİR BAŞKA UN KARIŞIMI YOKTUR. SİYEZ EKMEĞİ SERT OLUR SİYEZ BUĞDAYI YAPISI GEREGİ EKMEK SERTTİR.

TAM BUĞDAY BÜYÜK TOST EKMEK

  • Tam buğday unu tarlada hasat edilen buğday tanesinin bütün olarak öğütülmesinden elde edilen undur.
  • Taş değirmen unu piyasada satılan kepekli unlar gibi beyaz un ve kepeğin sonradan karışımından elde edilmez.
  • Taş değirmen Tam Buğday Unu saf halde buğdayın öğütülmesinden elde edilir.
  • Bu öğütme öncesi ve sonrasında hiç bir şey eklenilmez ve çıkarılmaz. Doğal hal muhafaza edilir.
  • Obeziteyi önlemede tam buğday unu ekmeği kullanılır. Kabızlığa engel olan lif içeriği tokluk hissinin erken gelmesini sağlar.
  • Şeker hastalarının yemekten sonra kan şekerlerinin hemen yükselmesinin sebebi kepeği alınmış buğday unudur. Tam buğday ununda ise kepek muhafaza edilmiş, ayrılmamıştır

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Senin yorumun*

İsim *

Email *

İnternet sitesi*