- - içindeGenel, Uncategorized

1) ERİŞTE

  • Erişte, uzun şeritler veya şeritler halinde düz haddelenmiş ve kesilmiş veya ekstrüzyonlanmış mayasız hamurdan yapılan bir gıda türüdür. 
  • Çorbalık erişte, domatesli erişte, tam buğdaylı erişte, tam buğday çorbalık erişte, siyez erişte, siyez çorbalık erişte çeşitlerimiz bulunmaktadır.
  • Erişte besleyici ve doyurucu olmasının yanında, düşük yağ içermesi nedeniyle de iyi bir diyet ürünüdür

2) ÇORBALIK ERİŞTE

Kare kare kesilir.

3) DOMATESLİ ERİŞTE

4) TAM BUĞDAY ERİŞTE

5) TAM BUĞDAY ÇORBALIK ERİŞTE

6) SİYEZ ERİŞTE

7) SİYEZ ÇORBALIK ERİŞTE

8) MANTI – KARABUĞDAY MANTI

Mantılarımız tam buğday unu VE karabuğday unu olmak üzere iki çeşitte yapılmaktadır.

Karabuğday unu ile yapılan mantılarımızın içeriğinde chia tohumu kullanılmaktadır. Chia tohumu yüksek miktarda enerji verir.Tam buğday unu yüksek besin değeri ve lezzete sahiptir.

9) BURGU MAKARNA – KALEM MAKARNA – ÇUBUK MAKARNA

Durum buğday irmiği ile yapılmaktadır.

Durum buğdayı; ekmeklik buğdaya göre daha koyu renkli ve protein açısından daha zengin bir buğday çeşididir. Makarna ise, bu özel buğdaydan elde edilen irmikle yapılır.

Durum buğdayı hem Türkiye’de hem de dünyada özellikle MAKARNA HAMMEDDESİ olarak üretilen bir buğday türüdür.

SERT yapısı ve yüksek protein içeriği onu buğday dışında özel amaçlarla kullanıma uygun hale getirmektedir.

  • Durum buğdayı öğütüldüğü zaman irmik elde edilir ve bu irmik bazı özel makarnaların ve yine özel ekmek türlerinin yapımında hammadde olarak kullanılır. 
  • Makarna üretiminde durum buğdayının tercih edilmesinin temel sebebi durum buğdayının endosperm yapısının oldukça sert olmasıdır.
  • Bu irmiğin verimliliğini yükseltir. 
  • Durum buğdayına rengini veren madde sahip olduğu sarı endospermdir. Bu yoğun sarı renk özelliği makarnanın kalitesini arttırmaktadır.
  • Durum buğdayı diğer buğdaylara göre mineral ve vitamin açısından da daha yüksek değerlere sahiptir. Bu sayede makarnayı daha besleyici hale getirmektedir.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Senin yorumun*

İsim *

Email *

İnternet sitesi*